WordPress är ett skalbart innehållshanteringssystem som är byggt för hantering av stora webbplatser med många administratörer. Open Source CMS från CMS Awards i bagaget.

Många fördelar med WordPress

Det finns många fördelar med WordPress, vilket gör att systemet är mycket populärt bland de många användarna och har en stor community av utvecklare. Eftersom WordPress är baserat på öppen källkod finns det inga licenskostnader (distribueras via så kallad GNU General Public-licens) och alla användare som har tillgång till källkoden kan också utveckla nya funktioner och dela information om systemet.

Hemsida för företag

För företag som söker en effektiv bas för både sin webbplats och sitt intranät är Drupal lämpligt då det dessutom är lätt att integrera med andra system och uppbyggt av moduler, så att ytterligare funktioner kan läggas till vid behov. Informationen lagras i databaser; vanligen MySQL eller PostgreSQL.

Drupal tillämpar rollbaserad hantering av administratörer, vilket gör att det går att skapa många grupper och roller med olika rättighetsnivåer. Användare kan också ha olika rättighetsnivåer, och kan till exempel genom att logga in få tillgång till skyddat innehåll på webbplatsen eller intranätet.

Drupal kan även personalisera sidorna så att innehåll och vyer ser olika ut för olika användare. Drupal fungerar både med webbservrarna Apache och Microsoft IIS och systemet har även en cachningsfunktion för att även stora webbplatser ska gå snabbt att ladda.

Hemsida, WordPress,,

Framför allt när man ska välja plattform för sin webb, så finns det mycket att välja på. Men då är det ett säkert val man vill göra och då är Drupal ett billigt system för innehållshantering för webbplatser, så att även administratörer utan programmeringskunskaper kan uppdatera till exempel texter, bilder, filmer och dokument med hjälp av mallar som är baserade på standard-HTML och PHP. Dessa mallar styr även webbplatsens utseende.

 

Drupal är så bra!

Allt innehåll indexeras automatiskt och blir därmed enkelt sökbart. Förutom dessa övergripande användningsområden kan man med Drupal också:

  • Lägga till bloggverktyg, kommentarsfunktioner, onlineundersökningar och diskussionsforum. 

  • Spara ändringshistorik för versionskontroll.

  • Jobba lätt med sökvägarna eftersom det finns en mod_rewrite-modul på Apache-servern som gör sidornas adresser självförklarande och begripliga.

  • Visa statistik över besökare, klick på länkar och information om varifrån besökarna kommer till din webbplats.

  • Stödja flerspråkiga webbplatser och även göra översättningar i systemet med hjälp av ett grafiskt översättningsgränssnitt. I dagsläget stöds bland annat Afrikaan, Albanska, Arabiska, Baskiska, Bulgariska, Katalanska, Kinesiska, Tjekiska, Danska, Holländska, Dzongkha, Esperanto, Estniska, Føroysk, Finska, Franska, Galliska, Tyska, Grekiska, Hebreiska, Ungerska, Isländska, Italienska, Japanska, Khmer, Lettiska, Litauiska, Marathi (Indiska), Norska, Nynorska, Persiska, Polska, Portugisiska, Brasilianska, Rumäniska, Ryska, Skottiska, Slovakiska, Slovenska, Spanska, Svenska, Thai, Turkiska och Vietnamesiska.

  • Leverera innehåll i RSS-flöden, även nyhetsflöden från externa webbplatser.

  • Enkelt behålla korrekta länkar (permalänkar) på webbplatsen även om strukturen ändras.

Läs mer om funktionerna i Drupal på: drupal.org/features

Ytterligare funktioner och plugins
Som vi tidigare har nämnt, är WordPress modulbaserat, vilket innebär att funktionaliteten kan byggas ut med hjälp av insticksprogram – modulerna. Det finns över 20 000 olika moduler att lägga till WordPress, varav de flesta är på engelska.

 

 

WordPress Webbplats ett bra val för ditt företag!

Några av de mest populära tilläggsfunktionerna är kontaktformulär, kalender, gästbok, E-shop, bildgalleri, nyhetsbrev/utskick, utskriftsvänliga sidor, bannersystem och forumfuktioner. Det finns också moduler som exempelvis Views och CCK som kan användas för att göra webbplatsen med anpassad efter dina egna önskemål.

Läs mer om moduler på: WordPress

Plugins, wordpress-hemsida,