WordPress är ett skalbart innehållshanteringssystem som är byggt för hantering av stora webbplatser med många administratörer. Open Source CMS från CMS Awards i bagaget.

Många fördelar med WordPress

Det finns många fördelar med WordPress, vilket gör att systemet är mycket populärt bland de många användarna och har en stor community av utvecklare. Eftersom WordPress är baserat på öppen källkod finns det inga licenskostnader (distribueras via så kallad GNU General Public-licens) och alla användare som har tillgång till källkoden kan också utveckla nya funktioner och dela information om systemet.

Hemsida för företag

För företag som söker en effektiv bas för både sin webbplats och sitt intranät är Drupal lämpligt då det dessutom är lätt att integrera med andra system och uppbyggt av moduler, så att ytterligare funktioner kan läggas till vid behov. Informationen lagras i databaser; vanligen MySQL eller PostgreSQL.

Drupal tillämpar rollbaserad hantering av administratörer, vilket gör att det går att skapa många grupper och roller med olika rättighetsnivåer. Användare kan också ha olika rättighetsnivåer, och kan till exempel genom att logga in få tillgång till skyddat innehåll på webbplatsen eller intranätet.

Drupal kan även personalisera sidorna så att innehåll och vyer ser olika ut för olika användare. Drupal fungerar både med webbservrarna Apache och Microsoft IIS och systemet har även en cachningsfunktion för att även stora webbplatser ska gå snabbt att ladda.

Hemsida, WordPress,,