
Polen har en rik matkultur och en mängd olika traditionella rätter. Här är några av de mest populära maträtterna i Polen:
-
Pierogi: Dumplings med fyllning av kött, potatis, ost eller frukt.
-
Bigos: En mustig gryta med surkål, kött och korv.
-
Kotlet schabowy: Panerad kotlett av fläsk eller kalv, serveras ofta med potatis och grönsaker.
-
Zurek: En syrlig soppa gjord på surdegsbröd, serveras ofta med korv och ägg.
-
Kielbasa: En sorts korv gjord av fläsk, serveras ofta med potatismos eller i en gryta.
-
Golabki: Fyllda kålrullar med köttfärs och ris, serveras ofta med tomatsås.
-
Barszcz: En rödbetssoppa, serveras ofta med piroger eller keso.
-
Makowiec: En söt kaka gjord med poppyseed och honung.
Dessa rätter är bara några exempel på de traditionella maträtterna i Polen, och det finns många fler. Polen har också påverkats av matkulturer från andra länder och erbjuder därför ett brett utbud av internationella maträtter också.
Kommentera