Polen har en rik matkultur och en mängd olika traditionella rätter. Här är några av de mest populära maträtterna i Polen:

  1. Pierogi: Dumplings med fyllning av kött, potatis, ost eller frukt.

  2. Bigos: En mustig gryta med surkål, kött och korv.

  3. Kotlet schabowy: Panerad kotlett av fläsk eller kalv, serveras ofta med potatis och grönsaker.

  4. Zurek: En syrlig soppa gjord på surdegsbröd, serveras ofta med korv och ägg.

  5. Kielbasa: En sorts korv gjord av fläsk, serveras ofta med potatismos eller i en gryta.

  6. Golabki: Fyllda kålrullar med köttfärs och ris, serveras ofta med tomatsås.

  7. Barszcz: En rödbetssoppa, serveras ofta med piroger eller keso.

  8. Makowiec: En söt kaka gjord med poppyseed och honung.

Dessa rätter är bara några exempel på de traditionella maträtterna i Polen, och det finns många fler. Polen har också påverkats av matkulturer från andra länder och erbjuder därför ett brett utbud av internationella maträtter också.

Kommentera

Publiceras ej